Cadeautips

Gek op post?

Ben jij ook zo’n type die graag buitenlandse post ontvangt? Dan is ‘postcrossing.com’ misschien net iets voor jou, dan ontvang je ansichtkaarten overal vandaan, uit de hele wereld.
Hoe het werkt staat hier:

Het project

De bedoeling van dit project is om mensen in de gelegenheid te stellen om gratis ansichtkaarten van overal ter wereld te ontvangen. Nou ja, bijna gratis. Het belangrijkste idee is: jij verstuurt een ansichtkaart en je ontvangt eentje terug van een Postcrosser ergens anders op de wereld.

Waarom? Omdat er veel mensen zijn die het leuk vinden om ‘echte’ post te ontvangen uit verschillende plaatsen ter wereld. (Waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord) kan je brievenbus omtoveren in een verrassingsbus en wie wil dat nou niet?

Hoe werkt het?

Eerst de korte versie:

1. Vraag een adres van de website
2. Stuur een ansichtkaart naar dat adres
3. Wacht tot jezelf een kaart ontvangt
4. Rigistreer de kaart die je zelf hebt gekregen in het systeem

De eerste stap is het vragen of je een ansichtkaart mag versturen. De website laat je een adres zien (en die stuurt je ook een mail) met het adres van een ander lid van Postcrossing en een ‘Postcard ID; (bijv: US-786). Daarna kun je ansichtkaart naar die persoon opsturen.

Het postcrossing-lid krijgt de kaart en registreert die kaart en geeft dePostcard- ID aan die op de ansichtkaart staat. Vanaf dit moment kun jezelf een ansichtkaart verwachten van een andere gebruiker van Postcrossing. Waar die kaart vandaan komt blijft een verrassing!

Er kunnen tot 5 ansichtkaarten tegelijk worden verstuurd. Alle keren als er weer een kaart wordt geregistreerd, kun je een nieuw adres opvragen. Het aantal ansichtkaarten dat onderweg is, gaat omhoog als jezelf meer verstuurt!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *