Recensies

Website review slaapnodig.nl

Naar aanleiding van de vorige review van een website kregen we zoveel leuke reacties dat we er nog eentje voor je in petto hebben. Deze keer bespreken we Slaapnodig.nl, een website waar je alles vindt voor een goede nachtrust. Dus goede tips om te slapen, de beste hulpmiddelen zoals snurkbeugels, verzwaringsdekens en kniekussens. De site is lekker overzichtelijk en voor alle producten hebben ze in diverse categorieën de juiste oplossing voor je gevonden.

Hieronder vertellen we je wat meer over een aantal productgroepen waar je nog veel meer terug kunt vinden op slaap nodig.

Kniekussens

Ooit geweten dat er zoiets bestaat? Op deze pagina over kniekussens op Slaapnodig vindt je alle informatie en verschillende soorten kniekussens die je kunt kopen. Hier een korte samenvatting. Kniekussens zijn er om het comfort van een persoon tijdens het slapen te verhogen. Ze doen dit door het bevorderen van de wervelkolom uitlijning, het verlichten van druk, en het helpen houden van het lichaam in een comfortabele positie. Er zijn veel mensen die baat hebben of kunnen hebben bij het gebruik van een kniekussen tijdens het slapen. Zijslapers en zwangere vrouwen kiezen bijvoorbeeld vaak voor kniekussens.

Sommige mensen gebruiken gewone bed kussens onder of tussen hun knieën. Hoewel dit comfort kan bieden, zal een speciaal ontworpen kniekussen waarschijnlijk meer comfort bieden met minder omvang. Kniekussens zijn veel kleiner dan standaard bed kussens en zijn vaak ergonomisch ontworpen om tussen de benen van een persoon te passen.

Over het algemeen gebruiken zijslapers kniekussens door ze tussen hun benen te plaatsen. Rugslapers daarentegen slapen meestal met kniekussens onder hun knieën. Buikslapers zullen waarschijnlijk geen kniekussens gebruiken of nodig hebben. Zonder een kniekussen kan de wervelkolom van een zijslaper uit balans raken, met heup-, knie- of lage rugpijn als gevolg. Een kniekussen kan die uitlijning herstellen en de druk op de gewrichten en de pijn verlichten.

Verzwaringsdekens

Ook hiervan kende ik het bestaan niet voordat ik op slaap nodig kwam. Verzwaarde dekens zijn geïnspireerd op een therapeutische techniek die diepe druk stimulatie heet, waarbij stevige, gecontroleerde druk wordt gebruikt om een gevoel van kalmte op te wekken. Het gebruik van een verzwaarde deken kan subjectieve en objectieve voordelen hebben voor de slaap. Wil je meer weten over een verzwaarde deken dan kun je in deze blog op de gerenommeerde Healthline website meer lezen over de werking van dit product.

Bieden comfort en veiligheid

Van verzwaarde dekens wordt gezegd dat ze op dezelfde manier werken als een strakke swaddle die pasgeborenen helpt zich knus en gezellig te voelen. Veel mensen vinden dat deze dekens hen helpen sneller in te dommelen door een gevoel van veiligheid te geven.

Vermindert stress en kalmeert angst

Een gewatteerde deken kan helpen om gevoelens van stress en angst te beheersen. Aangezien stress en angst vaak de slaap verstoren, kunnen de voordelen van een verzwaarde deken zich vertalen naar een betere slaap voor mensen die lijden aan stressvolle gedachten.

Verbeteren van de slaapkwaliteit

Verzwaarde dekens maken gebruik van diepe drukstimulatie, waarvan wordt gedacht dat het de productie van een stemmingsbevorderend hormoon (serotonine) stimuleert, het stresshormoon (cortisol) vermindert en de niveaus van melatonine verhoogt, het hormoon dat je helpt slapen. Dit kan de algemene slaapkwaliteit helpen verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *