Recensies

Nog enkele Friese boekenrecensies

Nog meer nieuwe boeken, die niet in het Swalk-boekje staan, maar in 2016 zijn verschenen:

Oorlog in en om Grou – Ulke Brolsma
Opgroeien tussen de Duitsers. Dat is het verhaal dat Ulke Brolsma in zijn nieuwste boek vertelt. Hoe het mooie dorp in waterland steeds meer met de bezetter te maken heeft. Er komen vluchtelingen naar Grou en omgeving. Het verzet steekt zijn kop op. Mensen die hun leven hebben gewijd aan het aanvallen van de Duitsers. En natuurlijk de verraders, die zijn er ook.
Bornmeer, € 19,90

Alleen de klaproos bloeit – Ines Bergsma
Boek dat speelt tijdens en na de Eerste Wereldoorlog. Boek over de familie Collin uit Vlaanderen, hoe ze met vooral de grote zonen omgaan tijdens de oorlog. Remy, de jongste zoon van de familie Collins uit Pajotteland in België, is 16 jaar als hij als vluchteling in Gaasterland aankomt. Hij ontsnapte om te ontsnappen aan zijn baas die met de Duitsers te maken had.
Eigen beheer – € 9,50;
Bestellen via: Dieuwke Melchers, 0514-572007

Brief uit het verleden
Nelly Jongsma – de Jong
Klaas Swart droomt van de perfecte misdaad. Het blijft niet bij dromen. Met een paar vrienden pleegt Klaas een overval op een juwelier. Die overval lijkt perfect, maar dan gaat het mis, vreselijk mis. Hoe kon dat en wie had dat op zijn geweten? Vijftig jaar later zijn die vragen nog steeds niet opgelost. Het kwaad, gezaaid door Klaas Swart in 1960, blijkt nu weer op zoek te gaan naar slachtoffers.
KFFB, € 16,00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *